Інгредієнти для 12 кексів:

200 гр. пшеничного борошна
1/2 чайної ложки харчової соди
1/2 чайної ложки порошку для випічки
200 гр. дрібного цукру
60 гр. какао

135 мл. соняшникової олії
2 яйця
ванільного екстракту 1 столова ложка
80 мл натурального йогурту або грецького
125 мл молока

Додатково:

200 гр. полуниці, розрізати на четвертинки
50 гр. подрібненого темного шоколаду або шоколадні чіпси для посипання

Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури. Борошно, порошок для випічки, соду, какао – змішати, просіяти, відкласти.

Окремо збити яйця, додати цукор, ваніль, йогурт, молоко і олію. Змішати вінчиком, щоб об’єднати. Додати просіяні сухі інгредієнти і перемішати, щоб об’єднати компоненти.

Підготувати форму для кексів вставити паперові формочки. Розділити тісто між ними. У кожну формочку додати нарізану полуницю, потім посипати зверху шоколадом.

Випікати при температурі 175 ° С протягом приблизно 25 хвилин або близько того, до так званої сухої палички. Дістати з духовки і дати охолонути на решітці.

Смачного!